No images found.

Χιονοδρομικό - Ξενοδοχείο Δράμα

local3Το βουνό Φαλακρό είναι "σήμαν κατατεθέν" του νομού Δράμας. Πήρε του όνομα του εξαιτίας της έλλειψης βλάστησης. Τραχιές πλαγιές καλυμμένες από θάμνους. Δάση οξιάς ξαφνιάζουν τον επισκέπτη ανεβαίνοντας στο οροπέδιο του Βώλακα. Βόρεια είναι ορατές οι λίμνες του Νέστου.

Από τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας με την κορυφή του Προφήτη Ηλία στα 2232μ από την επιφάνεια της θάλλασας. Το πέτρωμα του είναι από γρανίτη και ασβεστόλιθους.

Το Φαλακρό αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδος. Προσφέρεται για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο, πεζοπορία, αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, χωμάτινες διαδρομές με ειδικού τύπου οχήματα και αεραθλητισμό. Συναρπαστικές εμπειρίες και μοναδικές συγκινήσεις για τους λάτρεις της περιπέτειας. Διαθέτει ορισμένες από τις πιο υψηλές και δύσκολες ορθοπλαγιές όπου μπορεί κάποιος να αναρριχηθεί σε διάφορους βαθμούς δυσκολίας.

Η σημασία της χλωρίδας και της πανίδας του Φαλακρού επέβαλαν την ένταξη και προστασία του στο δίκτυο "Φύση 2000" με το όνομα "Κορυφές όρους Φαλακρού".

 
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟ

local2Απέχει από την πόλη της Δραμας 42χλμ. και βρίσκεται σε υψόμετρο 2230μ.
Βρίσκεται στα όρια του δήμου Νευροκοπειου, σε μια περιοχή με πανύψηλα δασωμένα βουνά και πλούσιους υδάτινους πόρους.

Τα τελευταία 3 χρόνια, έχουν τοποθετηθεί 3 νέοι συρόμενοι αναβατήρες, μια τετραθέσια αποσυμπλεκόμενη καρεκλά και μια διθέσια καθώς και snow tubing park. το χιονοδρομικό αποτελείται σύνολο από 9 αναβατήρες και 20 πιστές. Το φαλακρό είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της  Μακεδονίας και μετά τον Παρνασσό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, μαζί με τα Καλάβρυτα. Στο Φαλακρό λειτουργούν 3 σαλέ, 4 καταστήματα πώλησης  και ενοικίασης εξοπλισμού σκι, στα οποία λειτουργούν και σχολές εκμάθησης σκι.

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΦΑΛΑΚΡΟ

Το Φαράγγι των Πύργων

Η διαδρομή σχεδόν επίπεδη, με ελάχιστα ανηφορικά σημεία.
Αφετηρία η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, και από εκει το Καταφύγιο, στην θέση «Κάπι», την είσοδο στο Φαράγγι.
Το έδαφος στρωμένο με πέτρες χειμάρρων και ανάμεσα σε απότομες και δασωμένες ράχες. Στο πιο στενό πέρασμα του Φαλακρού, με πλάτος που δεν ξεπερνά τα 3-5 μέτρα. Ονομάζεται «Νασκβίτσα και σχηματίζονται λεκάνες με νερό.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Αναρριχητικά πεδία Κεντρικού Φαλακρού
Χαρακτηρίζονται ως μερικά από τα συναρπαστικότερα του Ελλαδικού χώρου. Σχηματίζονται από τις ορθοπλαγιές που περικλείονται στις κορυφές του Φαλακρού όπως αυτές δημιουργούν ένα στεφάνι 3χλμ (από τα δυτικά προς τα ανατολικά):

«Καρτάλκα», «Κορυφή του Φαραγγιού», «Χιονότρυπα», «Προφήτης Ηλίας», «Ψευτοδόντι», «Βέρτενα».

Πανόραμα

banner-panorama

Φωτογραφίες

banner-gallery

Cafe Bar CHOCOLATE

banner-cafeΣτον πανέμορφο αυτό χώρο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, να δοκιμάσετε τις καλύτερες αρωματικές σοκολάτες και να ζήσετε έντονες στιγμές χαλάρωσης!

Εστιατόριο DESEO

banner-RESTAURANTΠαράδεισος γεύσεων και αρωμάτων προσφέρονται πάντα φτιαγμένα με φρέσκα και παραδοσιακά υλικά. Υπάρχει επίσης και πλούσια κάβα ποτών που θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές!